середу, 27 вересня 2023 р.

Пам’ятна монета "Країна супергероїв. Дякуємо енергетикам!"

У мирні часи робота українських енергетиків важлива, але під час війни – вона героїчна!
Із безмежною вдячністю та повагою до кожного з них Національний банк відкарбував пам’ятну монету "Країна супергероїв. Дякуємо енергетикам!" 
Придбати монету можна буде з 4 жовтня в інтернет-магазині НБУ за посиланням https://coins.bank.gov.ua/. Також вона буде поступово продаватися у певних відділеннях банків-дистриб’юторів (Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, ПриватБанк).

Над ескізами цієї монети працював відомий український художник, ілюстратор, графічний дизайнер Сергій Майдуков.
На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовану композицію, що символізує енергетичну систему України. Її образ втілено в символічному суцвітті соняшника, кожна пелюстка якого, неначе ліхтар, осяює світлом нашу країну. Він сяє, попри ворожі ракетні обстріли, як схід сонця, який обов’язково настане після найстрашнішої ночі.
На реверсі монети у вигляді трьох непорушних та сяючих брил зображено стилізований тризуб, який під час обертання монети трансформується в літеру “Е” і є першою літерою слова “ЕНЕРГЕТИКА”.
Примітно, що номінал – п’ять гривень – зазначений на гурті, що є досить рідкісним художнім рішенням для монет з нейзильберу.
Детальніше про монету - тут: https://bit.ly/48nPsCl

Немає коментарів:

Дописати коментар