вівторок, 6 липня 2021 р.

Звільнення Краматорська від проросійських сил

5 липня 2014 року українські військові звільнили м. Краматорськ від бойовиків сепаратистського угрупування ДНР разом з російськими терористами. Силами АТО було витіснено проросійські ворожі угруповання із Краматорська, і над містом піднято прапор України.
На початку травня тривала спецоперація зі звільнення території Донеччини від російсько-сепаратистських ворожих сил. Сергій Пашинський, в. о. голови Адміністрації Президента України оголосив, що АТО на території Краматорська вийшла у фінальну стадію, але активні бойові дії тривали ще близько місяця. В результаті активних дій Українських військових 5 липня, після поразки у Слов'янську, сили ДНР покинули Краматорськ, після чого його зайняли українські війська.
5 липня 2014 року о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Нацгвардії над міськрадою Слов'янська встановлено український прапор. Того ж дня передові сили Нацгвардії увійшли й до Краматорська. Першими йшли розвідники та сапери, за ними – інші військові підрозділи.
Уперше урочисто відзначено День звільнення Краматорська на державному рівні у 2016 році (друга річниця звільнення міста).

Джерело: https://cutt.ly/imzum30

Немає коментарів:

Дописати коментар