понеділок, 30 жовтня 2023 р.

Пам’ятна монета «Українська мова»

До Дня української мови та писемності Національний банк України приурочив випуск нової пам’ятної монети «Українська мова»
Срібна пам’ятна монета відображає унікальність та феноменальність української мови. Саме мова в надскладний момент історії України стала фундаментом нашого єднання, нашою зброєю. Сьогодні українською мовою промовляє дух свободи, який вражає весь світ. І українською прозвучить на весь світ таке бажане слово – ПЕРЕМОГА!.
Як виглядає монета?
Пам’ятна монета "Українська мова" виготовлена зі срібла, має номінал 10 гривень.
На аверсі розміщено стилізовану літеру “Їˮ із соловейком, що символізує мелодійність та співучість української мови, а також текстуру з контурів літер української абетки, що асоціативно нагадує гніздо (як символ дому та оберіг родини).
На реверсі – композиція з літер української абетки. Локальною позолотою виділені літери Ґ, Ї, Є, І, що вирізняють українську мову фонетично і графічно серед інших культур, що послуговуються кирилицею. Серед фактурних літер композиції вирізняються також літери У, К, Р, А, Ї, Н, И, що в поєднанні зі словами НАША МОВА утворюють вислів “наша мова України”.
Елементи композиції реверсу підкреслюють інтеграцію мови в сучасні гаджети, цифрові пристрої, інформаційні мережі.
Також у листопаді цього року планується введення в обіг пам’ятної монети "Українська мова" номіналом 5 гривень з нейзильберу. Про це повідомлять додатково.
Дізнатися більше деталей про срібну пам’ятну монету «Українська мова», а також про умови її реалізації можна за посиланням: https://is.gd/Orocnz
Переглянути відео з монетою можна тут: https://www.youtube.com/watch?v=f2Q46SUciVU




Немає коментарів:

Дописати коментар