пʼятницю, 22 травня 2020 р.

Моя сорочка-вишиванка

Українська сорочка-вишиванка. Вона ввібрала в себе теплоту сонця і запах трави, шум гаїв і голубінь небес, всю розкіш землі і смуток чарівної пісні. Це не лише витвір мистецтва, а й наш оберіг. Бо закодована одвічними життєдайними знаками сонця, землі і води. І захищає така сорочка, й сили додаває, й кохання береже…
Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий долучаєься до свята, одягнувши вишиванку. 
Не дивлячись на карантин, долучились до свята і Бібліотеки Солом'янки.
Бібліотека імені І.Багряного підготувала тест "День вишиванки об'єднує Україну".
Бібліотека імені О.Донченка зібрала добірку чудових поезій про вишиванку. Про орнаменти в українських вишиванках розповіли БСЧ імені М.Лермонтова та бібліотека №11. Фотомарафон влаштувала бібліотека імені О.Донченка.
Віртуальну книжкову виставку "Вишиванка - мереживо долі" підготувала бібліотека імені М.Реріха.
Бібліотека імені І.Світличного оформила виставку-ілюстрацію "Обереги нашого життя", створила презентацію "Свято вишиванки".
Центральна бібліотека Солом’янки на власній інтернет платформі влаштувала онлайн-концерт «Вишиванка як символ України» від знаного композитора, музиканта і виконавця, учасника пісенного дуету «Простір музики» Ігоря Якубовського; онлайн-зустріч «Вишиваємо словом із Галиною Виноградською»; провела майстер-клас "Створюємо вишиванку в техніці орігамі" та флеш-моб #День вишиванки.

Немає коментарів:

Дописати коментар