вівторок, 27 лютого 2024 р.

Єдність рятує світ

Єдність рятує світ. Два роки повномасштабної, важкої війни в Україні підтверджують, що в цих словах – істина.
Як нагадування про важливість згуртованості у скрутні часи Національний банк України створив нову пам’ятну банкноту «Єдність рятує світ», присвячену єднанню демократичного світу перед обличчям російської агресії.
За словами заступника Голови НБУ Олексія Шабана, підтримка світу – політична, фінансова, воєнна, гуманітарна – додає Україні сили та можливості гідно пройти крізь шторми, зберегти незалежність та фінансову стабільність в країні.
Саме це алегорично відображено на новій пам’ятній банкноті номіналом 50 гривень.
«На лицьовому боці банкноти зображено дуже символічну композицію: образ української дівчини-захисниці, яка з вдячністю дивиться в бік Заходу. А в її грудях – Україна в образі серця, до якого приєднані судини – маршрути міжнародної допомоги та підтримки. Між цими судинами-маршрутами – стилізовані серця, що символізують жертовність і співчуття.
На звороті на тлі українського Тризуба – стилізована композиція зі стиснутих рук, як знак співпраці, взаємодопомоги, довіри та партнерства. Ці руки формують непохитну брилу, алегорію сучасної України», – розповів Oleksii Shaban.
Він наголосив, що це вже друга пам’ятна банкнота, яку НБУ створив в умовах воєнного стану.
Торік Національний банк увічнив силу духу та героїзм українських захисників у пам’ятній банкноті «ПАМ’ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО!».

Детальніше дізнатися про нову пам’ятну банкноту «Єдність рятує світ» можна за посиланням: https://cutt.ly/5wNe4cK0.

Немає коментарів:

Дописати коментар