понеділок, 19 лютого 2024 р.

Літературно-музична зустріч «Коли землю гладив дим, а в небо йшли молоді»

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні Центральна бібліотека Солом’янки імені Григорія Сковороди провела літературно-музичну зустріч «Коли землю гладив дим, а в небо йшли молоді».
У читальному залі бібліотеки зібрались користувачі та відвідувачі, щоб вшанувати 10-ту річницю Революції Гідності. Цьогоріч День Героїв Небесної Сотні проходив під гаслом «Залишаємося гідними своїх героїв».

Захід розпочався з історичних спогадів про події 2014 року. На екрані показували оригінальні світлини учасника Революції Гідності Ігоря Рубцова, який прочитав свою поезію про Героїв Майдану.
Зворушливими були й виступи постійних учасниць недільних зустрічей, поеток Тетяни Лавинюкової та Ірини Лівобережної, які прочитали свої поезії-присвяти загиблим Героям Небесної Сотні із поетичної енциклопедії першого тому «Герої Майдану», надавши ще й про них короткі історичні довідки.
Завершився поетичний блок хвилиною мовчання, яку супроводжувала лемківська народна пісня «Пливе кача».

Також учасники зустрічі виконували пісні, які звучали тоді на центральній сцені Майдану. Серед них «Воїни світла», «Подай руку Україні», «Йордань – 2014р.», «Гей Соколи», «Ой у лузі червона калина».

Від тих героїчних подій пройшло десять років. Майдан став символом свободи, демократії, розбудив мільйони сердець. Про Майдан знає увесь світ. По різному оцінюється його значення, але для Українців ця подія є практичним проявом боротьби за перемогу світла над темрявою, перемоги свободи і демократії, боротьби за європейські цінності.
Ця боротьба триває по сьогоднішній день. Українці героїчно відстоюють свою демократію і звичайно найважчий тягар ліг на плечі наших воїнів ЗСУ, які зараз мужньо, ціною свого життя виборюють свободу для України. Ми твердо віримо, що Україна вистоїть і здобуде перемогу у цій багатовіковій страшній боротьбі з росією. Бо за нами правда і воля!

Немає коментарів:

Дописати коментар