понеділок, 11 грудня 2023 р.

Героєві України, бойовому льотчику В'ячеславу Єрко встановили меморіальну дошку у Солом'янському районі

До Дня Збройних Сил України ліцеїсти та педагоги Авіакосмічного ліцею імені Ігоря Сікорського НАУ м.Києва відкрили нову меморіальну дошку. Її присвячено пам’яті легендарного випускника цього навчального закладу, Героя України, полковника В’ячеслава Єрка. Вшанувати захисника прийшли його рідні, мати Олександра, бойові побратими, однокласники, шкільні вчителі, представники міської влади та повітряного командування «Центр».

В'ячеслав Єрко — командир ескадрильї, льотчик винищувальної авіації 1 класу 24 лютого 2022 року першим піднявся в небо для оборони столиці та центральної України. Ціною власного життя виконав три успішних вильоти, зупинив ворога, відбив повітряний напад на Київ, але в четвертому бойовому рейді, після збиття двох гелікоптерів і одного штурмовика, загинув у нерівному бою. З його подвига розпочалася легенда про «Привида Києва».

Тепер історія Героя буде закарбована у пам’ятному знаку на стіні відомого столичного ліцею. Вона надихатиме тутешніх учнів шанувати і захищати свою Батьківщину, цінувати і вивчати обрані аерокосмічні професії, любити небо і свободу.
Бережемо пам'ять про Героя!

Немає коментарів:

Дописати коментар