четвер, 13 жовтня 2016 р.

Військові нагороди України

Орден "Золота Зірка" вручається за здійснення визначного геройського вчинку при присвоєнні звання Герой України - дердавної нагороди, найвищого ступеню відзнаки в Україні.

Орден Богдана Хмельницького призначений для нагородження громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України. Орден має три ступені: І, ІІ, ІІІ ступеня.

Орден Героїв Небесної Сотні призначений для відзначення осіб "за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час Революції гідності, інших подій, повязаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України".
  

Орден "За мужність" І, ІІ, ІІІ ступеня надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятування людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, при виконанні військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних з ризиком для життя.
  
Орден Данила Галицького призначений для нагородження військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, за значний особистий внесок у розбудову України, сумлінне та бездоганне служіння українському народу. 

Медаль "За військову службу Україні" призначена для нагородження військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, за мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України.

Медаль "Захиснику Вітчизни" призначення для нагородження ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", що проживають в Україні, громадян інших держав, які брали участь у визволенні України від фашистських загарбників, інших громадян України за особисту міжність і відвагу, виявлені у захисті державних інтересів, зміцнення обороноздатності та безпеки України.

Відзнака Президента України "За участь в антитерористичній операції" - встановлена з метою гідного відзначення осіб - захисників суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.
   

Джерело: Шкільна бібліотека. - 2016. - № 9. 


Немає коментарів:

Дописати коментар