пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

«Лише Батьківщина, лише Україна всіх нас приведе до святої мети!»

«Бо хто за що, а ми за незалежність. Отож нам так і важко через те» - слова Ліни Костенко стали символом цьогорічного святкування 24-ї річниці незалежної України. Країна кров’ю виборює і захищає свою незалежність. Особливістю цьогорічного свята стали: переконання і віра в правильності обраного шляху, вдячність тим, хто ціною власного життя захищає нашу волю й незалежність, демонстрація того, що їх важка воєнна робота не марна, згуртованість єдиного народу і держави. А лейтмотивом стали патріотизм, людяність і щирість. Люди зрозуміли, що День Незалежності України – це не додатковий вихідний день, а – головне державне свято України, головне свято кожного з нас, бо від кожного з нас залежить особисте майбутнє і майбутнє країни. «Україна – це я! Україна – це ми!».

Бібліотеки району активно долучилися до святкування Дня незалежності. Насичено, віднесено, щиро і патріотично з 18 серпня бібліотеками мандрував загальносистемний тиждень патріотизму «Лише Батьківщина, лише Україна всіх нас приведе до святої мети!». Покоління, народжене в незалежній Україні, напоєне духом і прагненням свободи не потрібно переконувати у доцільності незалежності, бо вони народжені незалежними. Почуття їх справжні, переконання стійкі, а емоції і почуття щирі. Тому головними дійовими особами всіх заходів були молоді люди і діти, а самі заходи розраховані на них, майбутнє України.

Книжкову виставку « Ми є, були і будем ми!» запропонувала ЦРБ імені Ф. Достоєвського.
Єдину, неподільну, величну і рівну для народів і територій країну вивчали відвідувачі бібліотеки імені В. Чкалова, мандруючи літературною картою України, дізнаючись про велетнів духу і таланту народжених нашою батьківщиною. 
Колектив бібліотеки сімейного читання ім. М.Ю. Лермонтова провів акцію громадської позиції «Вірю в майбутнє твоє, Україно!». В бібліотеці пройшов День інформування «Моя Україна – найкраща у світі» та організована історико-краєзнавча виставка «За єдність, злагоду і відродження». Для юних і майбутніх патріотів видано бібліографічне видання « Абетка юного патріота».
Бібліотека №13 представила книжково-ілюстративну виставку «Живи і міцній, українська державо!».
Виставку-плакат «24 роки Незалежності» представила бібліотека №11.

Для віддалених користувачів бібліотеки також підготували святкові подарунки.
Бібліотека імені П. Вершигори для дітей художньо-поетичний вернісаж «Моя Україна найкраща! Ти в серці кожного з нас...»
            
"З Україною в серці" віртуальна виставка-портрет про тих, хто з Україною в серці здійснив подвиг, отримав нагороду та заслужив велику повагу і любов своїх однодумців - бібліотека імені І. Багряного.

Немає коментарів:

Дописати коментар