вівторок, 18 лютого 2014 р.

Незгасний подвиг Крут

Незважаючи на те,що бій під Крутами не мав визначального воєнного значення, для українського народу він став символом героїзму і жертовності молодого покоління у боротьбі з анезалежність України. Тривалий час обставини Крутянського бою залишалися невідомими і скоріше нагадували міф: проти багатотисячного більшовицького війська український уряд безжально кинув необстріляну молодь - студентів та гімназистів. Вони хоробро билися, але всі загинули у нерівному бою.

В ЦРБ імені Ф.Достоєвського відбувся урок патріотизму "Крути - історії рана і гордість". Завідуюча читальною залою Віра Волинчук розповіла молоді про подвиг найпалкіших дітей України у боротьбі за волю. Подвиг, який ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.
Бібліотека імені О.Новікова-Прибоя провела урок пам'яті "Навчіть і нас стяги тримати і умирати на Хресті!".
 
Бібліотека імені В.Чапаєва вшанувала пам'ять загиблих, підготувавши тематичну виставку "Їхня кров і любов".
 
В бібліотеці імені М.Реріха відбувся музично - історичний вечір  "На Аскольдовій могилі України цвіт...". Лунали пісні та романси початку ХХ століття, періоду юності, формування та безжально знищеного розквіту цвіту Української держави... І полум'я свічки було символом пам'яті безневинної жертви юних Героїв україни!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар