четвер, 16 березня 2017 р.

Про День українського добровольця

"Я теж пішов у військкомат. Сказали: "Ні!". 
А хто мені буде вказувати, як я маю жити?!"
Борис Гуменюк, письменник, доброволець

Цього року в нашому календарі з'явилася нова дата - День українського добровольця. Віднині ми відзначатимемо її щороку 14 березня "з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності УКраїни, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та підтримку ініціативи громадськості" (Постанова Верховної Ради України "Про встановлення Дня українського добровольця" від 17 січня 2017 року № 1822-VIII).
Про мужність і відданість, про сміливість та доброту, про щирість та відчайдушність українських добровольців, про всіх, хто не чекає наказу і за власним покликом готовий захищати державу, говорили в цей день в бібліотеках Солом'янки.
"Вони були першими, вони стали кращими" - патріотична година (бібліотека імені П.Вершигори
"Єдиний шлях - боротьба" - тематична викладка (бібліотека "Солом'янська")
"Вартові української гідності" - патріотичний урок (БСЧ імені О.Гончара)
"За покликом серця" - книжково-документальна виставка (бібліотека імені О.Новікова-Прибоя
Про традиції добровольчого руху, що лишилися нам у спадок, про долі окремих добровольців, наших сучасників, дізналися читачі бібліотеки імені І.Багряного. На прикладі батальйону Кульчицького, з бійцями якого у бібліотеки складися добрі стосунки, йшлося у розповідях бібліотекарів.