вівторок, 30 червня 2015 р.

"Ти просиш розказати про війну"

В бібліотеці імені М.Реріха відбулась творча зустріч «Ти просиш розказати про війну» з поетесою і журналісткою Мариною Курапцевою, котра з причини занесення в списки на розстріл у «ДНР» через свою свідому проукраїнську позицію змушена була втікати з маленької Батьківщини. На заході були присутні поетеса Таня Яровіцина; музиканти Ірина Озерова і Ганна Корнєва; поет і боєць-прикордонник Володимир Патола, що повернувся із самого пекла війни; Микола Орлюк; Юрій Авсеєв - лікар з Сніжного, який лікує ще й словом та піснею; письменник і офіцер-афганець В’ячеслав Купрієнко.
Зустріч перетворилась у зворушливо-єднальну. Сніжне, Єнакієве, Алчевськ, Донецьк, Макіївка, і Тернопіль, Івано-Франківськ, Київ об’єдналися, щоб разом творити простір, який посилює в людях впевненість у власних силах у власній країні.


пʼятницю, 26 червня 2015 р.

Меморіальний комплекс "Алея слави"

В знак пам'яті про загиблих героїв у зоні антитерористичної операції у Солом'янському районі, на території 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України відкрили Меморіальний комплекс "Алея слави".
На честь загиблих військовослужбовців встановили десять меморіальних плит з іменами героїв, більшість з яких загинула під Дебальцево. Родинам загиблиз вручено ордени "За мужність" третього ступеня, якими хлопці нагороджені посмертно. Найстаршому серед загиблих офіцерів було 28 років, наймолодшимо - 22. У зоні АТО військові супроводжували бойові колони та військові вантажі, виконували інші завдання. На жаль, не всі повернулись живими до рідного дому...
Слава патріотам! Героям слава!

Обереги з Солом'янки

25 червня з території району відправлено чергову партію захисників України. Бібліотекарі району виготовили обереги і подарували національні стяги. 
Віримо, що обереги, виготовлені з мрією про мир, любов'ю і молитвами матерів, які мають власних дітей, захистять кожного нашого хлопця і будуть нагадувати про привітний Солом'янський район столиці.
Чекаємо! Молимося і надіємося, що всі повернуться живими!    

пʼятницю, 5 червня 2015 р.

Кожна дитина має право на щасливе та безхмарне дитинство. 
На підтримку своїх прав та прав дітей, які перебувають у неспокійних регіонах нашої країни, учні школи №115 за підтримки бібліотеки імені В.Чкалова провели флеш-моб "Ми - діти твої, Україно!"
  


вівторок, 2 червня 2015 р.

"Батьківщина - це Батьківщина, нею не торгують, її не зраджують, на ній не заробляють..."

Зараз у своїй роботі бібліотеки роблять акцент на історичну просвіту серед дітей та підлітків, спираючись на кращі зразки сучасної української літератури. Перевидання книжки «Іван Сірко. Великий характерник. Славетний Кошовий» письменниці Марія Морозенко стало дуже на часі. Бібліотека імені М.Реріха не змогла пропустити таку подію, і запросила пані Марію на зустріч з підлітками. Говорили про книжку, про те, що головне в житті - вчитись мудрості, мати сміливість бути завжди собою, що Батьківщина - це Батьківщина, нею не торгують, її не зраджують, на ній не заробляють...