понеділок, 20 квітня 2015 р.

"Бібліотека українського воїна"

Міністерство культури України ініціювало всеукраїнську акцію по збору книжок до бібліотек військових частин Збройних сил - "Бібліотека українського воїна".
Мета акції - сприяти бойовому духу та підтримати патріотизм українських військ, надати можливості для самоосвіти та змістовного дозвілля.
У ході проведення акції у бібліотеках по всій країні збиратимуть художню літературу та науково-популярні видання з історії Української держави, культури, Збройних сил. 
Акція реалізовується на громадських засадах.

Усі бажаючі можуть приносити книги до найближчої від себе бібліотеки. Адреси бібліотек Солом'янського району м. Києва можна дізнатись ТУТ
Зібрані книжки будуть передані до бібліотек військових частин ЗСУ.
Всеукраїнська акція "Бібліотека українського воїна" реалізовуватиметься на постійній основі. Про початок акції буде оголошено 09 березня 2015 року під час Ноціонального радіомарафону "Борітеся - поборете! Шевченко мобілізує"  

Джерело: Міністрество культури України
Наказ Міністерства культури України від 06 березня 2015 року № 107 "Про реалізацію Всеукраїнської акції "Бібліотека українського воїна".

четвер, 16 квітня 2015 р.

Фрагменти сучасного літопису

8 квітня в бібліотеці імені О.Новікова-Прибоя відбулася презентація книги «Злочинна рука Росії в Україні» її автором - Євгеном Голибардом — журналістом, публіцистом, поетом і перекладачем. Це - хроніка так званого «стратегічного партнерства» в умовах залежної «незалежності» з екскурсом у минуле і майбутнє. Факти, особи, коментарі. Книга-виховання патріотизму на історичних фактах. Автор закликає читача бути повсякчас сповненими власної гідності як свідомої частки Гідності Великої Української Нації. 
Присутній на заході колега Євгена Івановича Голибарда - кандидат технічних наук Олександр Миколайович Гнєдаш розповів присутнім про основні функції держави і представив проект функціональної технологічної організаційної структури України. Наприкінці зустрічі присутні мали можливість отримати в подарунок книгу з автографом автора.

понеділок, 6 квітня 2015 р.

8 травня - День пам'яті та примирення в Україні

"З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів - переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України та у зв’язку з відзначенням у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни" Президент України Петро Порошенко видав Указ №169/2015 про встановлення в Україні Дня пам'яті та примирення, який відзначати щороку 8 травня.